Om oss

contabiles historia

Grundpelarna i vår verksamhet är professionalitet och engagemang. Vi strävar ständigt
efter att optimera ert företags verksamhet och hjälper er att uppnå era mål.

En annorlunda approach

För två framgångsrika redovisningsbyråer, Byrå redovisning AB och LPRE accounting AB, innebar år 2017 en drastisk förändring. Genom att lägga de två bolagen bakom oss och tillsammans grunda Contabile AB har vi breddat vår expertis och påskyndat möjligheterna för vidare expansion på marknaden. Det finns en tydlig efterfrågan av våra tjänster på marknaden och Contabile AB förenklar möjligheten för oss att möta denna efterfrågan. 

Grundpelarna i vår verksamhet är professionalitet och engagemang. Vi strävar ständigt efter att optimera ert företags verksamhet och hjälper er att uppnå era mål. Genom att vi hanterar de delar av ert företag som vi kan bäst får ni mer tid över till att fokusera på det ni kan bäst. Vi lägger stor vikt vid en personlig och positiv kontakt med våra kunder. Detta faller sig naturligt eftersom vi tycker att vårat arbete är roligt och att vi sporras av att generera det där lilla extra.

Vår verksamhet är belägen i Uppsala, men vi arbetar med kunder över hela landet. Vår kundkrets är bred. Den består bland annat av enskilda firmor, bostadsrättsföreningar, idrottsföreningar, handelsbolag samt såväl mindre som större aktiebolag.

Vill du veta mer? Vill du anlita oss? Vill du arbeta med oss? Kontakta oss gärna. Enklast gör du det genom att trycka på ikonen nedan och skriva till oss. Annars är ett telefonsamtal alltid trevligt. Oavsett tillvägagångssätt ser vi fram emot att höra från er!

Våra medarbetare

Petter Eifrém

Petter Eifrém

Auktoriserad Redovisningskonsult, Grundare

Telefon: 070-632 49 47
Mail: petter [at] contabile.se

Linas Pagojus

Linas Pagojus

Auktoriserad Redovisningskonsult, Grundare

Telefon: 070-424 07 05
Mail: linas [at] contabile.se

Vita Rusteikiene

Vita Rusteikiene

Redovisningskonsult

Telefon: 018-25 00 22
Mail: vita [at] contabile.se

Roland Henriksson

Roland Henriksson

Senior Redovisningskonsult

Telefon: 070-662 47 99
Mail: roland [at] contabile.se

Auktoriserad redovisningskonsult

Titeln auktoriserad redovisningskonsult lanserades 2006 och erhålls av SRF och FAR. En redovisningskonsult genomgår en kvalitetskontroll var sjätte år och har krav på fortlöpande utbildning. För godkännande krävs teoretisk kunskap i redovisning, beskattning och vissa lagar som motsvarar den akademiska nivån. Dessutom krävs det minst 5 års praktisk erfarenhet av att arbeta som redovisningskonsult. Den auktoriserade redovisningskonsulten måste arbeta enligt REX (Svensk standard för redovisningsuppdrag) . Detta är ett ramverk som syftar till att uppnå högkvalitativ redovisning och rapportering. När REX’s krav är uppfyllda behöver den auktoriserade redovisningskonsulten upprätta en bokslutsrapport till kunden.

Räkningskonsulter omfattas av lagstiftningen om penningtvätt och ska rapportera till penningtvättsregistret enligt lagen om penningtvätt och terrorismfinansiering (2009: 62). Redovisningskonsulterna ska dessutom rapportera till finansinspektionen om de misstänker penningtvätt eller att företaget används för att finansiera terrorism. Landstinget i Stockholm, Göteborg och Skåne utför kontroll av alla auktoriserade redovisningskonsulter och ska se till att de har rutiner för bland annat rapportering till finanspolisen, utbildning av personal och skydd av egen personal.

Trots att redovisningen är en viktig del av företagets verksamhet finns det inga formella krav på den som utför arbetet. Även den som utför redovisningstjänster på uppdrag av andra kan göra det utan att ha någon särskild utbildning eller behörighet. Genom att välja en Auktoriserad Redovisningskonsult säkerställer du att den som utför arbetet: 

  • Har en gedigen utbildning och regelbundet uppdaterar sig med godkända kurser och utbildningar.
  • Är examinerad och godkänd av någon av de två branschorganisationerna SRF eller FAR.
  • Blir kontrollerad av sin branschorganisation med jämna mellanrum.
  • Följer gällande lagar och regler och hjälper dig att också göra det.
  • Har rätt att utfärda en bokslutsrapport – ett intyg på att din bokföring är i ordning.
  • Har ansvarsförsäkring.

Kom igång i dag

Redo för förbättring? Kontakta oss.